Yıllarca Mülk Nedir?



Dönem mülkiyeti veya mülk olarak satılan bir mülk olarak da bilinen yıllar süresince bir mülk, mülkün belirli bir süre kullanılmasını mülk sahibine veya kiracıya veren bir kira sözleşmesidir. Genellikle, sözleşme, mülk sahibine teslim edilmesi gereken belirli bir tarihin yanı sıra kiracı tarafından mülkün sahibi olmanın kesin tarihini belirtir. Sözleşme üzerindeki bitiş tarihi, kiracının mülkten ayrıldığı veya ek ödemeye tabi olduğu bir tarih olduğu için, bu tür kiralamalarla, mülk sahibinin veya mülk sahibinin binayı boşaltmak için herhangi bir bildirimde bulunmasına gerek yoktur. cezalar ve olası yasal işlem. Sizde bu tarz makaleler için bu hizmetleri alabilirsiniz;
·        içerik ajansı
·        içerik siparişi
·        Hazır makale
Uzun vadeli bir kira sözleşmesi istendiğinde, yıllarca bir mülk kullanımı normal olarak kullanılır. Örneğin, kiracı beş yıl süreyle bir görev için bölgede kalmayı planlıyorsa, bu kira sözleşmesi çeşitli amaçlara hizmet edecektir. Tipik olarak, uzun vadede, kiracının sözleşme süresince mülk sahibine ihale edecek aylık kiralama tutarında bir miktar kilitlenir. Buna ek olarak, bu tür bir kiralama, hem ev sahibinin hem de kiracının hak ve sorumluluklarıyla ilgili çok özel hükümler sağlar. Bazı ülkelerde, tipik hükümler, kira sözleşmesinde belirtilen spesifik şartlar yerine getirilmediği sürece, taraflardan herhangi birinin son kullanma tarihinden önce çıkmasını zorlaştırmaktadır.

Ev sahipleri için yıllarca bir emlak da çok faydalı olabilir. Kira başvurusunda bulunan kişinin mali istikrarı ve mal sahibinin kabul edilebilir bulduğu diğer özelliklere sahip olduğu varsayıldığında, bu uzun vadeli sözleşmeye girmek, mülkten elde edilen gelirin uzun bir süre tutarlı olacağı anlamına gelir. Kiracılar arasında mülkün boş kalacağı ihtimalinin her zaman olması nedeniyle, bir ya da iki yıllık kira sözleşmesinde bu durum söz konusu olmayabilir. Buna ek olarak, yıllarca gayrimenkul hükümleri, genellikle, kiracı sözleşmesinin, mülkiyet halindeyken malın bakımını yapmasını ve mal sahibinin mülkün yıllar boyunca iyi durumda kalmasına yardımcı olan bir hüküm olmasını şart koşar .

Koşulların, bir mal varlığının son kullanma tarihinden önce yıllarca sonlandırılmasını gerektirmesi durumunda, iki taraf genelde meseleyi dostane bir şekilde çözmeye çalışacaktır. Bunun imkansız olduğu kanıtlanırsa, bir veya her iki taraf da konuyu çözmek için mahkeme sistemi aracılığıyla destek arayabilir. Sözleşmenin erken çözülmesine kadar olan olayların niteliğine bağlı olarak, mahkemeler taraflara bir uzlaşmaya varmalarına yardımcı olabilir veya bir tarafın lehine karar verebilir, kira sözleşmesinin erken sona erdirilmesine yetki verebilir ve birinin veya her ikisini birden sipariş edebilir taraflar fesihle ilişkili masrafları ve ilgili mahkeme masraflarını ödeyeceklerdir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Asmara Neresidir?

Ahmet Muhip Dıranas Kimdir?

Yönlendirme Transit Numarası Nedir?