Asmara Neresidir?

Asmara Eritre’nin başkenti olma özelliğini taşımakla birlikte ülkenin en önemli şehridir. 19. Yüzyılda Mısırın hâkimiyeti altında küçük bir kasaba konumundayken 1889 yılında İtalya’nın eline geçmiş özellikle 1936 yılı itibariyle planlı bir şekilde gelişmeye başlamıştır. Bir zamanlar bağımsızlık savaşı veren kent bağımsızlık öncesi Etiyopya’ya aitken bağımsızlık sonrası Eritre’nin başkenti olmuş ülkenin en büyük ve en önemli şehri olmuştur.
                Kentin önemli tarihi ve turistik değerleri mevcuttur bunlar arasında Katolik Katedrali, Büyük Cami, Meryem Ana Kilisesi ve eski saray bulunmaktadır. Bu eserler tarihi ve turistik özelliklere sahip olması açısından oldukça büyük öneme sahiptir.
                Şehirde havaalanı, demiryolu ve karayolu bulunmakta ve önemli şehirlere bağlantı sağlanarak şehrin ticari ve turizm değeri artmaktadır. Ülkenin başlıca ticari değerleri dokuma, seramik, ayakkabı, bira, tahıl, yağlı tohum ve canlı hayvan pazarıdır. Ülkenin yarısı Müslüman yarısı Hristiyan etnik unsura sahiptir.  Daha fazla içerik için makale siparişi verilebilir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ahmet Muhip Dıranas Kimdir?

Yönlendirme Transit Numarası Nedir?