Ara Depo Nedir?



Bir ara stok, bir üretim sürecinde ilgili iki operasyonun verimliliğini olumsuz etkileyen olaylardan dolayı üretimin engellenmemesi için oluşturulmuş ve korunan bir envanter türüdür. Tipik olarak, bu, bir operasyonla bir arıza potansiyeli için öngörülen ve hazırlanmanın, ilgili operasyon için üretimi yavaşlatabileceği anlamına gelir. Bu başvuru kapsamında, ara stok, arızaları gidermek için el altında tutulan yedek parça arzı envanteriyle veya bunun yerine getirilmesi için kullanılabilecek belirli bir birikmiş birikmiş ürün birikimini de beraberinde getirebilir. ikincisi çalışır durumdayken ve ilgili işlemle ilgili sorunlar çözülürken.

Ara stok kavramını anlamak için en kolay yollardan biri, bir tekstil fabrikasında üretim sürecinin parçası olan iki spesifik işlemi göz önünde bulundurmaktır. Örneğin, taraklama ve eğirme işlemi, müşterilerin çeşitli ürünler için döşeme oluşturmada nihai olarak kullanacağı ipliğin bitmiş ürününü yaratan lifleri bükmek için ham lif hazırlayabilir. Taraklama ve eğirme ekipmanı bozulursa, bu büküm işlemini olumsuz şekilde etkiler ve muhtemelen bitkinin günlük üretim kotasının gerisinde kalmasına neden olan kesintilere neden olur. Sizde bu tarz makaleler için bu hizmetleri alabilirsiniz;
·        içerik ajansı
·        içerik siparişi
·        Hazır makale
Arıza tarafından tetiklenen bu damlama etkisini en aza indirgemek için ara stok iki şekilde yardımcı olmak için korunur. Tarama ve eğirme ekipmanlarını onarmak için kullanılabilecek yedek parçalar, olayın departmanın büküm işlemi için malzeme temin etme kabiliyeti üzerindeki etkisini en aza indirecek şekilde makineyi daha hızlı üretime sokmaya yardımcı olur. Buna ek olarak, taraklama ve eğirme bölümünün üretim kotaları, aslında bir rezerv deposu oluşturan bir seviyede ayarlanabilir; bu, büküm işleminin, tarak ve iplik makinaları tamir ediliyor olsa bile her zamanki gibi devam edebileceği anlamına gelir. Küçük bir şansla, tarama ve eğirme işlemi, bükme işlemi malzemeden bitmeden tam kapasiteye geri dönecek ve üretim sürecinin kesintisiz olarak devam etmesini sağlayacaktır.

Ara stok, bir operasyonda olumsuz bir durum oluştuğunda kayıpları önlemeye yardımcı olan bilge bir yatırımdır. Stok, sorunun çözülmesi ve çözülmesi için stokları kullanarak müşterilere gecikmeksizin taahhütlerin karşılanması için çalışmaya devam edebilir ve bu da üretimle ilgili sorunlardan dolayı nakit akışının yavaşlamamasına neden olur. Ara hisse senedinin genel konsepti, işletme işlevinin bir parçası olarak birden fazla operasyonun gerektiği herhangi bir iş modelinde uygulanabilir; sahipler ve yöneticiler, birden fazla işletme için sorun yaratabilecek sorunları aşmak için doğru stokların elde edilmesi için yolları belirler. Bu model içindeki operasyon.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Asmara Neresidir?

Ahmet Muhip Dıranas Kimdir?

Yönlendirme Transit Numarası Nedir?