Cliff Vesting nedir?



Cliff hakedilmesi, 401 (k), 457 ve 403 (b) planlar gibi emeklilik planlarıyla ilişkili hak sahipliği programının bir türüdür. Hak kazanma terimi, bir emeklilik planına katılan bir üyenin hesap bakiyesinin yüzdesini tanımlamak için kullanılır.

Emeklilik planına sponsor olan işverenler sıklıkla işveren katkılarını hakediş programına bağlarlar. Bunun nedeni, katılımcıları, bu işveren katkılarına tam olarak sahip olmak veya hakkına sahip olmak için belirli bir süre için işverenle birlikte kalmaya teşvik etmektir. Bu şekilde, bir hak sahipliği takviminin kullanılması, çalışanların kalıcılığını artırabilir. Sizde bu tarz makaleler için bu hizmetleri alabilirsiniz;
·        içerik ajansı
·        içerik siparişi
·        Hazır makale
Hak sahipliği takvimi, çalışanın tamamladığı hizmet yıllarına göre yüzde belirleyecektir. Bazı hak sahneleme programları, çalışanın her yıl% 20 oranında hak ettiğini belirlediği dereceli bir programa dayanır. Böyle bir zamanlama, çalışanın beş yıllık hizmetin ardından% 100 veya plana tamamen sahip olduğu anlamına gelecektir.
Uçurum hak sahipliği programı zaman çizelgesi değildir. Belli sayıda hizmet yılının tamamlanmasına kadar çalışanın genel olarak herhangi bir hakediş yüzdesini vermez. Yıl sayısı en az bir ve en fazla beş olabilir. Hedef sayıya ulaşıldığında, çalışan% 100 oranında kazanılmış olur. % 100'e varan sıçrama nedeniyle uçurum hakediş planına denir. Örneğin, 3 yıllık bir uçurum hak sahipliği takvimi, işçinin yıllar bir ve iki yıl sonra yüzde sıfır kazanmış olduğu ve zamanlamanın üçüncü yıldan sonra uçuruma ulaştığı zaman% 100 aldığı anlamına gelir.

Bir uçurum hak sahipliği programının çalışanların alıkonulmasına yardımcı olmasının birkaç nedeni vardır. Tam menfaatten önce istihdamı sona erdiren bir çalışan hesaba yatırılmamış olan tüm paraları kaybedecektir. Kaybı özellikle belirgindir, çünkü çoğu planda çalışanların hesap bakiyelerinin tamamını görmek için günlük erişimi vardır. Ayrıca, tam yetkili statüye kavuştuktan sonra, çalışanlar başka bir şirketin planında yeni bir hakediş planıyla başlamak istemiyorlar.

Sponsorların bilincinde olması gereken uçurum hak sahipliği programının önemli bir özelliği, belirli yasal gereklilikleri yerine getirmesi gerektiğidir. Öncelikle hiçbir durumda tam yetkili olmak için beş yıldan fazla bir süre gerekli değildir. Ayrıca, 401 (k) plan için maksimum sayı üç yıldır.

Başka bir gereklilik, bir çalışanın emeklilik planında tanımlanan normal emeklilik yaşına ulaşması durumunda çalışanın tamamen kazanılmış olması gerekliliğidir. Bununla birlikte, çalışanın hala o tarihte istihdam edilmesi gerekecektir.

Hiçbir durumda, çalışanların katkılarına herhangi bir hak verilmesi şartı getirilemez. Bir çalışanın maaşından birinin katkıda bulunduğu herhangi bir para hemen hemen tamamen kazanılmış olur. Aynı kural, bir çalışanın plana dahil ettiği herhangi bir para için geçerlidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Asmara Neresidir?

Ahmet Muhip Dıranas Kimdir?

Yönlendirme Transit Numarası Nedir?