Doğrudan Kiralama Nedir?



Doğrudan kiralama, kiracı tarafından mülkün satın alınması ve doğrudan kiracıya kiralanması için yapılan bir finansman düzenlemesidir. Bu gibi durumlarda, mülk sahibi gerçekten niyetli amaçları için doğrudan kullanmayı düşünmez. Daha ziyade, bu sadece yatırım yapmak ve gelecekteki kazançlar elde etmek için bir mekanizma. Sizde bu tarz makaleler için bu hizmetleri alabilirsiniz;
·        içerik ajansı
·        içerik siparişi
·        Hazır makale
İki kriterin sağlanması durumunda doğrudan kiralama kullanılabilir. Karşılaşılması gereken ilk şart, asgari kira ödemelerinin toplanmasıdır. İkinci faktör, oluşabilecek geri ödenemez maliyetlerin miktarı konusunda büyük bir belirsizlik bulunmamasıdır. Başka bir deyişle, her iki taraf da ön kiralama ile ilişkili tüm masrafların farkında olmalılar.

Dahası, doğrudan kiralama, geleneksel kiralamadan farklıdır, çünkü kiralayan üretici veya satıcı değil, mülkünü satın alan üçüncü taraf bir mülk sahibidir. Bu bir banka veya başka bir yatırım şirketi türü olabilir. Bir üçüncü tarafın sahibini içermeyen herhangi bir kiralama doğrudan kabul edilemez.

Bazı şekillerde, doğrudan kiralama, bir işi yapmak isteyen bir şirket için cazip olabilir. Bu ağırlıklı olarak ağır imalat ve inşaat şirketleri için geçerlidir. Bu gibi durumlarda, ekipman çok ucuz olmayabilir. Her şeyi sık sık kullanmak yerine boşta kaldığında ödeme yapmak yerine yalnızca doğrudan kiralama yoluyla gerektiğinde kullanmanız mantıklı olabilir.

Bu nedenle, ağır makine bu tür bir kira için iyi aday olabilir. Çok az sayıda genel müteahhit, örneğin uzun bina projelerinde çalışırken kendi vinçlerine sahip. Daha ziyade, ihtiyaç duydukları bir kimseyi verebilen bir sahibinden özel olarak bir vinç kiralarlar. Vinç sahibinin genellikle bir üretici veya satıcı olmadığı gerçeğinden dolayı doğrudan kiralama olarak kabul edilebilir.

Doğrudan kiralamalar bir takım avantajlar sunmaktadır. Örneğin, şirketlerin sürekli olarak ele alması gereken bir şey, ekipmanın amortisman değeridir: şirket doğrudan bir ekipmana sahip değildir, bu bir endişe değildir. Ayrıca, bu tür bir kiralama, doğrudan satın almadan daha küçük bir başlangıç ​​nakit harcaması gerektirir. Bu, diğer projeler için değerli sermayeyi boşa çıkarır.

Ayrıca, doğrudan kiralama bir işletme masrafı iken, şirketin borcuna karşı değildir. Ekipmanın kullanımı için şirketin borcunu ödememesi nedeniyle, yatırımcılar için daha cazip olabilir. En azından, daha düşük bir borç yükü, daha olumlu bağ derecelendirmesine yol açacaktır. Bu nedenle, bazı şekillerde bu tür kira, şirkete karşı başka yollarla sayılan bu borç olmaksızın borca ​​girmenin bir yoludur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Asmara Neresidir?

Ahmet Muhip Dıranas Kimdir?

Yönlendirme Transit Numarası Nedir?