Engellenen Hesap Nedir?



Engellenen hesaplar, siyasi nedenlerden ötürü dondurulmuş olan veya bir tür exchange kontrolüne tabi olan fonları içeren her tür banka hesabınızdır. Terim, bazen hesap sahibi ölünce dondurulan herhangi bir hesaba uygulanır. Eylemin ardındaki gerekçelere bağlı olarak, bloke bir hesabı serbest bırakmak, yerel bir mahkeme tarafından verilen talimat yerine federal bir hazine veya gelir ajansı tarafından müdahale edilmesini gerektirebilir.

Engellenen bir hesap, dondurulmuş bir hesaba göre daha ciddi bir konudur. Yerel makamlar, bekleyen bir boşanma davasıyla ilgili olduğu gibi çeşitli nedenlerle dondurulmuş banka hesaplarına sahip olabilirler. Mahkeme davası bir şekilde çözüldükten sonra aynı yetkililer dondurmayı kaldırabilir. Aksine, bloke bir hesap, nadiren özel vatandaşlar arasındaki sivil konularla ilgilidir. Bunun yerine, bu hesapta yer alan hesap ve para birimi ve bunların ulus üzerinde etkisi olan bazı meseleyle nasıl ilgili oldukları konular üzerinde duruluyor. Sizde bu tarz makaleler için bu hizmetleri alabilirsiniz;
·        içerik ajansı
·        içerik siparişi
·        Hazır makale
Bloke hesapların ana nedenlerinden biri para birimleri arasındaki kur ile ilgilidir. Hesabın içeriğiyle ilgili para biriminin herhangi bir nedenle ticaretten men edilmesi durumunda, döviz piyasalarında bir kez daha döviz piyasalarında işlem görene kadar hesabın da engelleneceği ihtimali yüksektir. Para birimi veren ülke hesabında dahili kullanım için başka bir hesaba para transfer edilebilecek durumlar olmasına rağmen, ara hesap sahibinin hesaptaki paraları kaldırabilmesi mümkün değildir.

Engellenen bir hesap, bir tür ulusal acil duruma yanıt olarak ortaya çıkabilir. Belli bir ülkede bir takım siyasi karışıklıklar olması durumunda, belirli bir süre banka hesaplarını dondurma veya engelleme adımları atılabilir. Aynı tür bir strateji, bir tür doğal felaket gerçekleşirse veya savaş ilan edildiyse uygulanabilir; çünkü bu tür olaylar hesaplardaki fonları koruyamayan normal güvenlik önlemlerini çalışmayabilir veya yerine getirebilir. Bu gibi durumlarda federal bir daire veya departman hesapların engelleneceğini veya kapatılmasına karar vermekle yükümlüdür. Örneğin Birleşik Devletler'de ABD Hazine birimi, ulusal güvenliği etkileyen koşullar altında banka hesaplarını engelleme ve engelleme yetkisine sahiptir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Asmara Neresidir?

Ahmet Muhip Dıranas Kimdir?

Yönlendirme Transit Numarası Nedir?