"Kemerinizi Sıkıştırmak" Nedir?



Kemerinizi sıkmak, mali fedakarlıklar yapmak ya da harcamaları kısmak anlamına gelen bir deyimdir. Zor ekonomik zamanlarda, mümkün olduğunca tasarruf etmek gerekli hale gelir. Örneğin, bir hanehalkı bütçesi, lüks bakkal ürünlerine veya gereksiz onarımlara artık izin vermeyebilir. Bir şirket işçi bırakmak ya da bir işe alım dondurma tesis etmek zorunda kalabilirken, devlet kurumları genellikle kamu finansmanını kesintiye uğratabilir. Kemerinizi mali açıdan sıkıştırmaya ihtiyaç duyduğunuzda, genel ekonomi büyük olasılıkla bir çöküş yaşıyor.

İfade kendisi, özellikle de zorlu ekonomik zamanların bir sonucu olarak, kilo vermek suretiyle kemerini sıkma eylemine atıfta bulunmaktadır. Daha küçük bir çift pantolon satın almak yerine daha ekonomik bir çözüm, kişinin kemerini sıkılaştırmak olacaktır. Mali durum geliştiğinde ve gıdalar daha bol miktarda olduğunda, bant uygun şekilde gevşetilebilir. Kayış sıkılaştırması genellikle kısa vadeli bir ekonomik problemin geçici bir çözümü olarak görülüyor. Bu, gemiyi tamamen terk etmek yerine kapakları sıkarak bir fırtınanın sızmasına neden olur. Sizde bu tarz makaleler için bu hizmetleri alabilirsiniz;
·        içerik ajansı
·        içerik siparişi
·        Hazır makale
Kemerinizi sıkıştırma tavsiyesi genellikle ekonomik kriz veya finansal krizin başka belirtileri tarafından tetiklenir. Genel işsizlik oranındaki artış ya da ani bir borsa dalgalanması, ciddi önlemler alınmasını gerektiren yaklaşmakta olan bir ekonomik krizi işaret edebilir. Kemer yaklaşımınızı sıkılaştırırken, alt çizgi nihai bir ekonomik düzelmeye doğru bir göz olacaktır. Kayış sıkılaştırması mutlaka mali iflas veya potansiyel başarısızlığa eşit değildir, sadece daha mali sorumluluk gerektiren geçici bir durumdur.

Kemerinizi ekonomik olarak sıkıştırmaya ihtiyaç duyulduğunda, birçok kişi ihtiyaçları lükslerden ayırmak için kişisel bütçelerini yeniden değerlendirir. Su ve elektrik gibi temel altyapılar bu kesintiden sağ çıkabiliyor ancak kablolu televizyon veya yüksek hızlı İnternet bağlantıları gibi gereksiz hizmetler geçerli olmayabilir. Ekmek, tahıl ve süt gibi temel gıda maddeleri, zor ekonomik zamanlarda hane halkı bakkal listesinde kalabilir, ancak pahalı atıştırmalıklar ve içecekler olmayabilir. Kemer sıkma süreleri boyunca her satın alma veya servis gereklilik açısından incelenebilir veya daha ucuz alternatifler aranabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Asmara Neresidir?

Ahmet Muhip Dıranas Kimdir?

Yönlendirme Transit Numarası Nedir?