Nakit Transferi Nedir?



Nakit Transit (CIT), gerçek nakit paranın bir konumdan diğerine taşınması durumunu tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Transit nakit değerli eşyalara (CVIT) benzer nakit nakit, maddi nakitin bir yerden başka bir yere taşınmasını (nakit para banka kasasından çıkarılması ve zırhlı bir arabada bir müşteriye teslim edilmesi gibi) içerebilir. Günümüzde bu terim, fonların bir hesaptan diğerine taşınması nedeniyle mevduatların veya para transferlerinin durumunu tanımlamak için kullanılır.

Nakit karşılığı nakit para ödemelerinin en yaygın örneklerinden biri, mevduatların kaydedilmesi ve hesap sahiplerinin kullanımına sunulması ile ilgilidir. Birçok banka, aynı gün alındıklarında gönderilmek üzere mevduatın belirli bir saat tarafından alınmasını ister. Bu, eğer banka kuralları ve düzenlemeleri, sadece saat 14.00'e kadar alınan mevduatları belirtirse. Aynı iş günü, saat 15.00'de ihale edilen bir depozit gönderilir. aslında bir sonraki iş gününe kadar hesap sahibine bildirilmez ve sunulmaz. Aslında, mevduat hesap açıklamasında, mevduatın gerçek tarihi yerine, izleyen iş gününe ilişkin bir depozito olarak görünecektir. Sizde bu tarz makaleler için bu hizmetleri alabilirsiniz;
·        içerik ajansı
·        içerik siparişi
·        Hazır makale
Aynı genel yaklaşım elektronik transferler için de geçerlidir. Hesap sahibi, doğrudan mevduat yoluyla bir işverenden ödeme alırsa, para transferi belirli bir saatte alınırsa derhal hesaba katılır ve kullanılabilir olur. Devir, bu son tarihten sonra alınacak olursa, not edilmekte ancak aslında hesaba gönderilmediği ve bir sonraki iş gününe kadar kullanıma hazır olduğu bildirildi. Mevduatın alındığı ancak hesaba gönderilmemiş olarak kaldığı bu zaman çerçevesinde, nakit çıkışlı nakit olduğu söylenir.

Bu terim, bir yerden bir yere taşınmakta olan fiili fiziksel nakit varlıklara halen uygulanmaktadır. Güvenlik şirketleri, genellikle, bir hazine yerinden bir bankaya teslimat yapmak ya da belirli bir bankanın bir şubesinden şehrin başka bir yerinde bulunan farklı bir şubeye para nakli yapmak gibi yasal ihalenin bu fiziksel yeniden yerleşimlerini yönetmekle meşguldür. Burada nakit para nakli, sadece bir yerden bir yere taşınırken nakitin durumu için değil, aynı zamanda fonların alıcının banka kayıtlarında ne kadar hızlı bir şekilde alındığı ve kaydedildiğine de uygulanır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Asmara Neresidir?

Ahmet Muhip Dıranas Kimdir?

Yönlendirme Transit Numarası Nedir?