Para Satın Alma Planı Nedir?



Bir para alım planı, bir işverenin çalışanların tasarruf planlarına katkıda bulunduğu bir plandır. İşverenin katkıda bulunduğu para miktarı genellikle çalışanın kendi katkısına dayanır. Bir işverenin bir para alım planına katkıda bulunduğu para miktarı da çalışanın maaşına oranla ölçülebilir. Sizde bu tarz makaleler için bu hizmetleri alabilirsiniz;
·        içerik ajansı
·        içerik siparişi
·        Hazır makale
Bu planların eşleşen bir temel üzerinde çalışması oldukça yaygındır. Bu, işverenin aynı miktarı çalışanın yaptığı plana katkıda bulunacağı anlamına gelir. Diğer durumlarda, bir işverenin katkıda bulunduğu tutar, kararlaştırılan bir miktar veya işçinin maaşının veya çalışanın katkısının belirli bir yüzdesi olacaktır.

Bu planlar, bir çalışanın emeklilik veya emekli maaşı için tasarruf sağlamak için genellikle kurulmuştur. Bir plan oluşturulduktan sonra, işverenin, iş sözleşmesine aksini öngörmedikçe, her yıl plana katkıda bulunması zorunludur. Bir para alım planı ile bir kâr paylaşım planı arasında bazı benzerlikler olmasına rağmen, ana farklılık, aksine bir şart olmadıkça, şirketin kâr veya zarara uğramış olsun ya da olmasın plana katkıda bulunması gerekir. Öte yandan, bir kâr paylaşım planında, çalışanların aldığı para miktarı, şirketin performansına ve kârlarına dayanır.

ABD vergi sisteminde bir para alım planına 401 (a) olarak geçilir. Bu plana yapılan katkılar, vergi öncesi veya vergi sonrası bir şekilde yapılabilir. Bu iki seçenek arasındaki tercih genellikle işveren tarafından yapılır.

Bir para alım planına ya da 401 (a) kayıt yaptırmaya pek çok fayda var. En belirgin yararlarından birisi emeklilikten tasarruf etmek ve finansal güvenlik oluşturmaktır. Birinin finansal hayatı açısından daha acil bir başka yararı, satın alma planına katkıda bulunmanın kişinin gelir vergilerini azaltmasına yardımcı olabileceğidir.

Bir para alım planına girmeden önce, katkılarla ilgili tüm gereklilikleri ve planın kişinin vergilerini nasıl etkileyeceğini anlamayı unutmayın. Paranın planda nasıl ve ne zaman çekilebileceği ve bunun vergilendirme ile nasıl ilgili olduğu hakkında kuralları anlamak da önemlidir. Bu bilgilerin tamamı genellikle işveren tarafından verilir, ancak bir muhasebeci tarafından incelenebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Asmara Neresidir?

Ahmet Muhip Dıranas Kimdir?

Yönlendirme Transit Numarası Nedir?