Stok Satarken Ne Düşünüyorum?



Hisse senedi satın almak, öz sermayeye sahip olmak istediğiniz şirketlere yatırım yapmak için bir araçtır. Bu mülkiyet pozisyonları, hisse senetleri adı verilen araçlarda verilir. İnsanlar hisse senedi satıcıları, acenteleri, şirketin kendisi aracılığıyla hisse satın alır veya bireysel olarak işlem görebilirler.

Yalnızca yatırım yapmak istediğiniz şirketi değil aynı zamanda borsanın bulunduğu ortamı da dikkate almak önemlidir. Örneğin, piyasa uzun vadeli bir düşüş ya da durgunluk içindeyse, hayatın ihtiyaçlarını doğuran şirketleri araştırmak isteyeceksiniz. Bu esnada bazı ev eşyaları veya tüketici ürünleri daha güvenilir seçeneklerdir. Ekonomik çevreye bakılmaksızın her zaman ihtiyaçları olacaktır. Sizde bu tarz makaleler için bu hizmetleri alabilirsiniz;
·        içerik ajansı
·        içerik siparişi
·        Hazır makale
Öte yandan, eğer piyasalar yükselen ve olumluysa, büyüme stokları bir göz olabilir. İnsanlar yeni teknolojiler ve fikirlerle ufuklarını genişletmekle ilgilenen bir zamandır. Sonuç olarak, bu yüksek riskli hisse senetleri, piyasa ortalamaları yükseldiğinde daha iyi sonuç alacaktır.

Borsa için önemli bir gösterge gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) 'dir. Bu Birleşik Devletlerde üretilen tüm malların ve hizmetlerin değeridir. Bu, aslında kullanılan kaynaklara kimin sahip olduğu ne olursa olsun. Enflasyona göre düzeltme yapıldıktan sonra GSYİH'daki yüzde değişim, ekonominin durumunun önemli bir göstergesi olarak görülüyor. Rakam ne kadar yüksek olursa, ekonomi o kadar hızlı büyür.
Hisse senedi satın alırken bir diğer husus da temettüler ve getirileri. Bu önemli gösterge şu anda gerçekleşen yüzde geri dönüş oranıdır. Temettü, hisse senedi fiyatına bölünerek hesaplanır. Stok fiyat ne kadar yüksek olursa verim de o kadar düşük olur.

Temettü ödeyen çoğu hisse senedi daha istikrarlı bir fiyata sahiptir ve bir büyüme stoğu kadar hızlı bir şekilde artamaz. Bununla birlikte nakit temettü, hisse senedinin değerini arttırır. Bu temettüler nakit olarak alınabilir veya daha fazla paya otomatik olarak yeniden yatırılabilirler. Kamu hizmetleri iyi bir temettü ödeyen istikrarlı hisse senetlerine iyi bir örnektir.

Fiyat / kazançlar (P / E) oranı, hisse senedi satın alımı için önemli bir göstergedir. Hisse senedi fiyatını, şirketin yıllık hisse başına kazançlarına göre kolayca bölmek, bu orana kolayca ulaşır. Şirketin kazançları 1 ABD Doları (USD), hisse senedi 20 ABD Doları satıyorsa, P / E 20 olur.

Hisse senedi satın alırken göz önüne almamız gereken diğer bir gösterge fiyat-kitap oranıdır. Bu ölçüm çubuğu, stok fiyatını şirketin defter değeriyle karşılaştırır. Bu, toplam varlıklar, eksi yükümlülükler, ayrılmış payların sayısına bölünerek elde edilebilir.

Birçok şirket ve aracılık programı, o tarihteki fiyattan bağımsız olarak hisse senetlerinin belirli bir tarihte satın alınacağı otomatik yatırım planları sunar. Bu, genel satın alma fiyatınızın daha dengeli olmasını sağlamak için dolar maliyeti ortalamasını sağlar. Profesyoneller genellikle pazarı bu şekilde zamanlamayı önerirler.

Yapmak istemediğiniz en önemli şeylerden biri belirli bir hisse senetine bağlanmaktır. Birçok kişi belli bir şirkete aşık olmakta ve koşullara ve raporlara bakılmaksızın kendi şirketine sahip olmak istemektedir. Kaçınılması gereken başka bir şey "sıcak ipuçları". Bu yatırım şekli tehlikelidir ve kaçınılmalıdır. Belli bir şirketin hisse senedi alımında bazı avantajlar duyarsanız, şahsen bunu araştırıp karar vermeniz gerekir. Aynı şekilde, belirli bir hisse senedi veya sektörde ortaya çıkan riskleri gördüğünüzde bunlar takip edilmelidir.

Hisse senedi satın alırken veya genel yatırım yaparken çeşitlendirmek önemlidir. Yaşınıza ve risk toleransınıza bağlı olarak, hisse senedi, tahvil ve nakit olarak portföyünüzün bir yüzdesine sahip olmanız gerekir. Hisse senedi alımları büyüme ve mavi çip stokları arasında çeşitlendirilebilir. Birçok kişi tüketim malları, çevrim dışı ürünler, teknolojiler ve kamu hizmetleri arasında çeşitlilik kazanmayı seçmektedir.

Hisse senedi satın alırken, uzun vadede şirkete yatırım yapmalısınız. Satın alma ve bekletme stratejisi daima iyi çalışır. Takip hisse senetleri, duygusal olarak alım satım, aracı kurumlar için sadece avantajlıdır. Para kazanmak, satmak, yapmak ya da kaybetmekten bağımsız olarak bir komisyon kazanırlar. Piyasadaki mevcut ürün ve hizmetlerin farkında olmak ve sürekli olarak neyin hakim olduğunu gözlemlemek, satın almak için bir hisse senedi seçmenin iyi bir yoludur. Periyodik olarak pozisyonlarınızı yeniden değerlendirmeniz ve bugün hisse senedi satın alıp almamayı kendinize sorun olmalısınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Asmara Neresidir?

Ahmet Muhip Dıranas Kimdir?

Yönlendirme Transit Numarası Nedir?