Teminatsız bir Taahhüt Notu Nedir?



Güvensiz bir belge, bir kredi ile birlikte imzalanmış yasal bir belgedir veya banka notudur. Borçlu, kredi belgelerinde ayrıntılı olarak belirtilen koşullarda belirtilen ve genellikle sözleşme notunda kendiliğinden tekrarlanan şekilde krediyi borç veren'e geri ödemeyi vaat eder. Her iki taraf da sözleşme kaydını imzalamalı ve bu nedenle yasal olarak bağlayıcı bir belge haline getirmek için şartları kabul etmelidir. Teminatsız ve teminatlı bir senet arasındaki fark, teminatlı bir notanın ev veya taşıt gibi belirli bir varlık tarafından güvence altına alınmış olmasıdır; ancak güvenceye alınmamış bir notun kendisiyle ilişkili herhangi bir teminat bulunmamaktadır.

Neredeyse tüm farklı kredilerin takdire bağlı bir notu bulunacaktır. Öğrenci kredileri, kişisel krediler veya diğer çeşitli türleri, en yaygın teminatsız kredilerden bazılarıdır. Bunların ardından teminatsız bir not alacaksınız. Bu durumda borç alanın ödeyeceği tek garanti, gazetenin imzaladığı ve bunu esas olarak sözü verdiği gerçeğidir. Daha sonra, bir kredi alanının yıldız kredisi ve düşük mevcut borçları bulunmaması durumunda teminatsız bir kredi alması çok daha zordur. Sizde bu tarz makaleler için bu hizmetleri alabilirsiniz;
·        içerik ajansı
·        içerik siparişi
·        Hazır makale
Borçlu, teminatsız teminat senesinde vaat edilen kadar borç verene ödeme yapmazsa, fonları geri kazanmak için daha sınırlı seçeneklere sahip olmasıdır. Örneğin bir kredi bir ev ya da bir araba ile güvence altına alınıyorsa, borç verenin evde tıkanması ya da arabayı geri alması mümkündür, çünkü bu garanti edilen borçtur, ancak teminatsız bir krediyi temerrüde düşüren ya da iflas eden bir borçlu için tek seçenek şudur: dava, kendisi pahalı bir çaba olabilir. Yine de, teminatsız teminat senaryosu, borç alanın kredinin geri ödenmesini sağlamak için yardımcı olur çünkü borç alanın, krediyi imzalamada ne kabul ettiklerini bildiğini gösterir.

Pek çok senet, benzer şekilde tasarlanmıştır. Kredi belgelerinin kendileri tümünün ince ayrıntılarını ve kredinin ayrıntılarını içerecek ve teminatsız senet notları biraz daha basit olacak şekilde tasarlanıyor. Genellikle borç verenin ve borç alanın adlarını ve irtibat bilgilerini, ayrıca kredi koşullarının kısa bir özetini ve geri ödeme tarihini içerecektir. Yine de, herhangi bir şey imzalamadan önce notu okumak ve herhangi bir soruyu sormak gerekiyor; Avukat gözüyle bakmak daha da iyi olurdu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Asmara Neresidir?

Ahmet Muhip Dıranas Kimdir?

Yönlendirme Transit Numarası Nedir?