Vakıf Fon Yönetimi Nedir?



Vakıf fon yönetimi, bir çeşit vakıf fonu gözetim ve yönetim sürecidir. Bu denetleme seviyesi, güven fonunun yapılandırılma biçimine dayanarak çok ayrıntılı olabilir veya birkaç görevin icrasını içerebilir. Her durumda, güven fon yöneticisinin, güven hükümlerine uyması ve bu hükümlere uygun olarak, varlıkların yönetimi ve fonların ödenmesi ile ilgili tüm kararları güvenden alması beklenir. Sizde bu tarz makaleler için bu hizmetleri alabilirsiniz;
·        içerik ajansı
·        içerik siparişi
·        Hazır makale
Belirli bir güven fon yönetimi durumuyla ilgili sorumluluk alanının kapsamı farklı olmakla birlikte, her tür güveni yönetmekle birlikte bulunması muhtemel birkaç temel süreç vardır. Bu temel görev veya süreçlerden biri, fonla bağlantılı varlıkların değerlendirilmesidir. Fonun nasıl yapılandırıldığına bağlı olarak, müdür, fona dönüş akışını en üst düzeye çıkarmak için varlık satın alıp satma yetkisine sahip olabilir. Örneğin, bir çocuk güven fonunun veya bir burs güven fonunun yöneticisi, bu payların değerinin bir süre düşebilir ve kalacağına inanmak için bir sebep olduğunda hisse senetlerini satabilir. Yönetici daha sonra bu hisse satışından elde edilen geliri, daha yüksek bir getiri oranı vaadinde bulunan ve güvenle bağlantılı varlıkların değerini arttıran bir başka hisse senedi opsiyonu satın almak için kullanıyor.

Fon güvenliği süreci, fondan fayda sahiplerine yapılan ödemelerin denetlenmesini ve yürütülmesini de beraberinde getirir. Bu harcamalar, fon konfigürasyonunun bir parçası olarak oluşturulan herhangi bir talimatnameyi izlemelidir. Bu, bir burs güven fonundan yapılan harcamalar yapılmadan önce, alıcı, güven hükümlerinde bulunan tüm nitelikleri yerine getirmesi gerektiği anlamına gelir. Benzer şekilde, bir aile güveninin yöneticisi, bir kredi açarken veya güven düzenlemesinin bir parçası olarak görülen bir kişiye hibe işleminde güven ilkelerine uymalıdır.

Herhangi bir durumda güven fon yönetiminin bir diğer önemli bileşeni, fonun muhasebe kayıtlarının tam ve eksiksiz olarak açıklanmasıyla, gerektiğinde ve gerektiğinde açıklanmasıyla ilgilidir. Fonun yararlanıcıları, fon yöneticisinin görüşülerek fonun mevcut mali durumu hakkında bilgi alabilir. Bazı durumlarda, yöneticinin belirli aralıklarla fayda sahiplerine raporlar hazırlaması ve sunması gerekir. Fon yöneticisi, yetki alanındaki güven fonlarının işleyişini düzenleyen, fon faaliyetlerini uygun vergi ve düzenleyici organlara bildiren herhangi bir yasa ve yönetmelikte çok iyi bilinmelidir.

Bütün bu nedenlerden dolayı, bir kişinin güven fon yönetimi sağlamak için seçimi çok dikkatli değerlendirilmelidir. İdeal olarak, birey, görev ve sorumluluklarını yerine getirirken faydalı bir eğitim geçmişine ve bazı yaşam deneyimine sahip olacaktır. Genellikle, yönetim süreci, mevcut yasalar ve fon hükümlerine uygunluğu sağlamak için bir dizi kontrol ve denge oluşturmaya yardımcı olan bir ila üç ko-yöneticiye kadar yönetimi sorumluluklarını bir arada dağıtma imkanı veren bir sistem tarafından yürütülür. Bu da daha fazla verimlilik ve zamanında yanıt vermeyi mümkün kılar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Asmara Neresidir?

Ahmet Muhip Dıranas Kimdir?

Yönlendirme Transit Numarası Nedir?