Vergi Yardımı Kuralları nedir?



Vergi fonu kuralı, Birleşik Devletler vergi sisteminin bir özelliğidir. Ana ilkesi, bir vergi mükellefi geçmişte ödenmesi gereken bir miktar para kazanırsa, bir önceki yıldaki vergilendirilebilir kazançlarında sayılmadığı takdirde vergi ödemelidir. Bu ilke, istismara uğramışsa, vergi faturalarını önemli ölçüde azaltabilen istisnalardır. Sizde bu tarz makaleler için bu hizmetleri alabilirsiniz;
·        içerik ajansı
·        içerik siparişi
·        Hazır makale
Bu açıklama, Birleşik Devletler'deki vergi durumunu ele almaktadır. Diğer ülkelerde farklı kurallar uygulanabilir. Alternatif olarak, diğer ülkeler "vergi mükellefi kuralı" terimini farklı bir kavram için de kullanabilirler.

Vergi fonu kuralı, İç Gelirler Kanunu'nun 111. bölümü tarafından karşılanmaktadır. Bu, Birleşik Devletler'de vergi ödemelerini yasal bir zorunluluk haline getiren ve hükümete federal vergiler toplamak için yetki veren yasa. Bu kanun 1986'da önemli ölçüde revize edildi. Bu konu tarafından düzenlenen ABD'yi kapsayan federal yasanın yazılı kaydını oluşturan Birleşik Devletler Yasası'nın bir parçasıdır.

Vergi fayda kuralının anahtarı, ABD mükelleflerinin birçok kalemi masraflar olarak listeleme iznine sahip olmalarıdır. Bu, vergiye tabi gelirlerini ve dolayısıyla ödediği vergi miktarını düşürür. Bu gibi öğeler "mahsuplar" olarak bilinir.
Bazı durumlarda, vergi mükellefi daha sonraki yıl bu parayı geri alabilir. Vergi fonu kuralı, bu paranın bu yıl cari yıla gelir olarak sınıflandırılması gerektiği anlamına gelir. Genel ilke, mükellefin cari yıl için daha fazla vergi ödeyeceği ve bu parayla başlangıçta vergi ödemediğini telafi etmesi. Uygulamada, bu, örneğin, vergi oranları bu arada değişmiş olabilir gibi, eşleşmeyebilir.

Vergi fayda kuralının kapsadığı durumlardan birine örnek olarak, bir işletme ödenmemiş bir borcun masraf olarak listelenip vergiye tabi gelirini düşürdükten sonra parayı gelecek bir vergi yılı içerisinde geri kazanıp ödemeyeceğini belirtti. Bir örnek, bir kazadan sonra birinin onarımı için ödeme yapması gerektiği, ancak daha sonra mahkemede sorumlu kişinin parasını geri kazanıp kazanmadığı olabilir. Kural, bir vergi mükellefinin vergi iadesi olarak aldığı ve karmaşık bir durum oluşturabilecek parayı da kapsayabilir.

Vergi fonu kuralı yalnızca bir vergi ödeneği olması durumunda geçerlidir. Bu, paranın bir kesinti olarak listelendiği yılda, vergi mükellefinin doğrudan bir sonuç olarak daha az vergi ödemesine yol açtığı anlamına gelir. Bazı durumlarda bu durum olmayacak. Örneğin, vergi iadesi listelenen vergi mükellefi çok az kazanmış olabilir, yine de vergi ödememiş olacaktı. Bu durumda, vergi mükellefi, gelecekte tahsil ettikleri takdirde parayla ilgili vergi ödemeyecektir. Bu varsayılan olarak gerçekleşmeyecek ve mükellef parayı geri kazandıkları yıldaki vergi beyannamesindeki durumu ayrıntılarıyla belirtmelidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Asmara Neresidir?

Ahmet Muhip Dıranas Kimdir?

Yönlendirme Transit Numarası Nedir?