Yönlendirme Transit Numarası Nedir?



Birleşik Devletler bankacılık kurumları, yönlendirme geçiş numaraları olarak adlandırılan dokuz basamaklı numaralar kullanmaktadır. Bu rakamlar bankacılık kurumlarının kağıt kontrollerinde ve elektronik işlemlerin işlenmesinde belirlenmesinde kullanılır. Örneğin, genellikle çevrimiçi fatura ödemelerinin başlatılması ve işlenmesi ve otomatik para transferleri için kullanılırlar. Doğrudan mevduat ve otomatik para çekme işlemleri için de kullanılırlar.

Yön bulma numarasını bulmak için bir kişi kağıt çekine bakabilir. Genellikle, çekin altındaki, çek hesap numarasının solunda listelenir. Bir birey, bankasına başvurabilir ve bir kağıt denetimi yoksa, ancak bir işlem için numaraya ihtiyaç duyarsa, yönlendirme geçiş numarasını isteyebilir. Sizde bu tarz makaleler için bu hizmetleri alabilirsiniz;
·        içerik ajansı
·        içerik siparişi
·        Hazır makale
Amerikan Bankacılar Birliği, 1900'lerin başında yönlendirme transit numarasını kullanmaya başladı. Bugün bu numaraları yayınlamaktan bu organizasyon sorumludur. Amerika Birleşik Devletleri'nde 25.000'den fazla yönlendirme transit numarası olduğu tahmin edilmektedir. İlginçtir, büyük bankaların birden fazla yönlendirme transit numarası olabilir. Örneğin, bir bankacılık kurumu, ülkenin farklı bölgelerindeki banka hesapları ve şubeleri için farklı yönlendirme geçiş numaralarına sahip olabilir.
Tüketici bakış açısından, yönlendirme geçiş numarası, çek hesap numarası kadar neredeyse önemlidir. Onsuz, kontrol ve elektronik işlemler işlemez. Bir kişi çevrimiçi veya telefonla çekle ödeme yapmak istediğinde, bu yönlendirme geçiş numarasını sağlamalıdır. Ayrıca, hesabına doğrudan para yatırmak veya bir tüccarın hesabından otomatik bir ödeme çekmesine izin vermek istediğinde kendisine de ihtiyaç duyar. Bir hesap sahibinin de hesabı için yeni çekler sipariş etmek istediğinde bu numarayı vermesi gerekir.

Bankalar müşterilerinin işlemlerini tamamlamak için yönlendirme geçiş numaralarını kullanır. Örneğin ödeme için bir çek alındığında, ödeme alıcısı çeki banka hesabına yatırır. Alıcının bankası daha sonra çek ve ödeme talebini bir aracı bankaya sunar. Aracı banka, ödeme yapan bankacılık kuruluşunu belirlemek için çekte yönlendirme geçiş numarasını kullanır.

Aracı banka, uygun bankacılık kuruluşunu belirledikten sonra çekini ödeme yapan bankaya sunar ve ödeme talebinde bulunur. Ödeme yapan banka kontratı ödemeyi kabul ettiğinde, aracı banka ödeme yapan bankayı borçlandırıp alacak bankayı kredilendirir. Sonunda, ödemenin banka hesabına çek tutarı üzerinden borç verilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Asmara Neresidir?

Ahmet Muhip Dıranas Kimdir?