Eşit Olmayan Nakit Akışı Nedir?



Temel olarak, eşit olmayan nakit akışları, belirli bir süre boyunca yapılan eşit olmayan ödemeler dizisine karşılık gelir. Örneğin, bir kişi beş yıllık süre boyunca şu ödemeleri alabilir: 500 ABD Doları (USD), 300 ABD Doları, 400 ABD Doları, 250 ABD Doları ve 750 ABD Doları. Öte yandan, normal ödemeler belirli bir miktara sabitlenmişse, nakit akışları eşit olur. Örneğin, kişi yıllık ödemede 500 dolarlık bir ödeme alabilir ve bu da bir yıllık ödeme olarak bilinir. Üstelik, eşit olmayan nakit akışları, sermaye bütçelemesi de dahil olmak üzere her türlü mali durumla ilişkilendirilebilir.

Finansman, sermaye bütçelemesi temelde uzun vadeli yatırımlarla ilgili kararlar alma sürecidir. Bu süreç boyunca, yöneticiler belirli bir yatırımla ilişkili sivilcik nakit akışlarının değerini tahmin etmek ve tahmin etmek için çeşitli mali yönetim araçlarını kullanabilir. Bu onlara projeyi kabul veya reddetme kararını verecek bir temel sağlayacaktır. Sizde bu tarz makaleler için bu hizmetleri alabilirsiniz;
·        içerik ajansı
·        içerik siparişi
·        Hazır makale
Hem sabit hem de eşit olmayan nakit akışı, her türlü yatırımın değerini vermenin vazgeçilmez unsurlarıdır. Finansal yöneticiler, bir dizi gelecekteki nakit akışlarının bugünkü değerini bulmak için mali formülleri kullanmaktadır. Bu süreç, söz konusu yatırımın gerçeğe uygun değerinin hesaplanmasına yardımcı olur. Örneğin, bir finansal yönetici, bir dizi düzensiz nakit akışının bugünkü değerinin 1.000 USD olduğunu hesaplayabilir. Slogan nakit akışı bu akışı belirli bir varlık tarafından üretildiyse, o zaman varlığın ödemek istediği azami miktarın şu anki değeri olan 1.000 ABD doları olduğu kararına varabilir.

Bir dizi düzensiz nakit akışının diğer bir örneği, konvansiyonel olmayan tahviller olarak bilinen yatırımlara yapılan ödemelerdir. Bağsız tahviller olarak da bilinen ortak tahvillerin aksine, konvansiyonel olmayan tahviller düzenli bir sabit kupon veya faiz oranı ödememektedir. Bu tahviller, enflasyon oranını ölçen tüketici fiyat endeksi (TÜFE) gibi bir endekse bağlı olmak için adlandırılan endeks bağlantılı tahvilleri içermektedir. Bu tahviller ile nakit akışları, bağlı oldukları endeksteki değişiklikleri yansıtır.

Açıklamak için, TÜFE'deki değişikliklere bağlı nakit akışlarıyla varsayımsal endeks bağlantılı bir bağ düşünün. Tahvil çıktıktan sonra tahvilin faiz olarak 100 ABD doları ödediğini varsayalım. Bununla birlikte, ertesi yılda TÜFE belirli bir oranda artarsa ​​faiz ödemeleri buna göre yükselir. Örneğin, 105 ABD Doları'na kadar yükselebilir. Özetlemek gerekirse, böyle bir tahvil ile ilişkili nakit akışlarını, TÜFE'deki değişiklikler eşit olmayan nakit akışlarını doğuracağından kesin olarak hesaplamak oldukça zordur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Asmara Neresidir?

Ahmet Muhip Dıranas Kimdir?

Yönlendirme Transit Numarası Nedir?